Arama

Arsen Kanokov Hükümetin Yapısını ve Kadrosunu Değiştirdi

Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devletbaşkanı Arsen Kanokov 27 Ekim’de bir dizi karara imza atarak hükümetin yapısını ve kadrosunu değiştirdi.

Kararlara göre, bazı bakanlıkların adı değiştirildi ve hükümet kadrosuna yeni isimler katıldı. Değişiklikler neticesinde yapılan atamalar şöyle:

Sultan Hajiroko Gençlik Bakanı, Artur Mamiyev Bayındırlık Bakanı, Mustafir Kuliyev Devlet Konut ve Belediye Ekonomisi Komitesi Başkanı, Muhadin Kumahov Devlet Kitle İletişim Araçları Komitesi Başkanı, Kurtan Sottayev Devlet Orman Ekonomisi Komitesi Başkanı tayin edildi.

Kanokov, yeniden yapılandırılan ve adlandırılan bakanlıkların ve devlet komitelerinin başkanlarını da tayin etti. Buna göre, Bert Gızıyev Tabii Kaynaklar ve Ekoloji Bakanlığına, Vladimir Şipov Sanayi İrtibat ve Haberleşme Bakanlığına, Safarbi Şhagapsoyev Eğitim ve Bilim Bakanlığına, Habdulsalam Ligidov Devlet Malı ve Toprak İlişkileri Bakanlığına, Jiraslan Vologirov Devlet Enerji Bilimi ve Tarifeler Komitesi Başkanlığına, Boris Paştov Devlet Toplumsal ve Dini örgüt İşleri Komitesi Başkanlığına atandı.

Murat Hakulov ise Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devletbaşkanlığı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ve Hükümet Teşkilatı Başkanlığına tayin edildi. (KAFKASEVİ)

Z.K.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.
Arsen Kanokov - KBC Devlet Başkanı