Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KBC Hükümeti Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Kapatılacağı Haberlerinden Rahatsız Oldu

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti parlamento ve hükümet mensupları internette ortaya atılan, KBC Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün finansmandan mahrum bırakıldığı ve kapatılma tehdidi altında olduğuna ilişkin haberleri yalanladı. öte yandan Enstitü Müdürü, enstitü personelini azaltma planlarının uzun zamandır hükümette görüşüldüğünü söyledi.

Kavkaz-Uzel muhabirinin haberine göre, KBC Parlamentosu Bütçe Komisyonu’nda 22 Kasım günü 2012 bütçesi hakkında genel görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, önümüzdeki yıl enstitüye 26 milyon ruble finansman sağlanması öngörüldü. Bu miktar şimdikinden 100 bin ruble daha fazla maddi destek demek. Komisyon Müşaviri Anzor Akhokhov da bu bilgileri doğruluyor.

Geçtiğimiz günlerde internette Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün, bütçe finansmanından mahrum bırakıldığı ve kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu hakkında haberler çıkmıştı. Enstitünün “fiilen kapatılmakta olduğu”, zira “2012 bütçe projesinde enstitü harcamalarına yer verilmediği”, ayrıca “yıl boyunca enstitünün müfettişlerden çok çektiği” ifade edilmişti. Bu konu hakkında bilhassa Natpress Haber Ajansı, enstitü mensuplarını referans göstererek yazmıştı.

Enstitünün kapatılacağına dair haberler Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nca yalanlandı. Bakanlığın Bilim Bölümü Müdürü Zelimkhan Murtazov “Kavkaz-Uzel” muhabirine verdiği demeçte haberlerin gerçeklerle örtüşmediğini ifade ederek, “Hiç kimsenin enstitüyü finansmandan mahrum bırakmak gibi bir niyeti yok. Enstitünün tarihini ve cumhuriyetimiz için önemini iyi biliyoruz. Hiç kimse enstitüyü kapatmak için kötü niyetli planlar peşinde değil” dedi.

Enstitü Müdürü Barazbiy Bgajnokov ise enstitünün finansmandan mahrum bırakılması konusunun Bakanlar Kurulu’nda çoktandır konuşulduğunu iddia ederek, “Edindiğim bilgilere göre, KBC hükümet bünyesinde Maliye Bakanlığı ile Başbakan arasında, enstitümüze sağlanan finansmanın azaltılması hususunda yazışmalar yapılmış. Biz Kabardey-Balkar Hükümeti ve Rusya Bilimler Akademisi bütçesi olmak üzere iki kaynaktan finansman alıyoruz. Hükümet ve Maliye Bakanlığı ise bu finansmanın bizim için çok fazla olduğunu düşünüyor” dedi.

Bgajnokov’a göre, enstitüye sağlanan finansmanın azaltılması, personeli azaltma ihtiyacına yol açacak. Bgajnokov, “Nalçik’in tam merkezinde bulunan enstitü binasında odalar boş kalacak ve sonrasında binadan tamamen çıkarılmamız gündeme gelecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru

Tercüme: Zeynep Kuşba


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.