Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Dağıstanlı gazeteciye suikast
Dağıstan Cumhuriyeti'nde faaliyetini sürdüren ve bağımsız yayıncılığı ile tanınan çernovik gazetesinin kurucusu Hacimurat Kamalov geçtiğimiz gün başkent Mahaçkale'de öldürüldü.

Cinayet dün gece 23:30’da Mahaçkale’nin Magomed Gaciyev caddesinde, çernovik gazetesi ofisine yakın bir yerde işlendi. Bir arkadaşı, yeni sayının hazırlanması için henüz gazetede olan Kamalov’u ziyaret etti. Arkadaşını yolcu etmek için dışarı çıktığı anda Kamalov, maskeli bir kişi tarafından üzerine açılan ateş sonucunda ağır şekilde yaralandı, hastaneye yetiştirilemeden, yolda hayatını kaybetti. Cinayetin işlenme şeklinin isyancı grupların uygulamalarına benzemediği kaydediliyor. Kamalov'a siyah bir Lada'dan 14 el ateş edilmişti.

Kamalov ölüm listesindeydi
Haber kaynaklarının verilerine göre, 2009 yılında Dağıstan yönetimi tarafından yasadışı silahlı gruplarla mücadele kapsamında dağıtılan el ilanlarında ve Dağıstan yönetimin güvenlik birimi çetelerinde «dağdaki militanlara destek verenler ile mücadele» adı altında hazırlanan «ölüm listesi»nde Hacımurad Kamalov'un adı da vardı. Kamalov Dağıstan'ın çeçenistan gibi olmasına karşı çıkarken yerel ve merkezi yönetimi de eleştirmesiyle tanınıyordu.



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.