Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

UÇB'de Suriye Gezisi Sonuçları Değerlendirildi

Uluslararası çerkes Birliği (UçB) merkez bürosunda, Suriye’yi ziyaret eden Federasyon Konseyi heyetinden UçB Başkanı Kanşobi Ajakhov’un başkanlığında bir basın konferansı düzenlendi.

önceki gün gerçekleştirilen toplntıda Kanşobi Ajakhov, gezi kapsamında Suriye’deki Rusya Federasyonu Büyükelçisiyle, büyükelçilik mensuplarıyla, çerkes Hayır Kurumu yönetimiyle görüşmeler yapıldığını (Pek çok Kuzey Kafkasyalı bu kuruma üyedir), Şam ve Kudüs dolaylarında, Suriye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen çerkeslerle görüşüldüğünü söyledi. Ajahov diğer çerkes gruplarıyla ve Suriye’deki Rus camiası temsilcileriyle de sohbet görüşmeler yapıldığını belirtti.

Bir gazetecinin, kaç kişinin anavatana dönebileceğine ilişkin sorusuna cevap veren Kanşobi Ajakhov, herhangi bir tahminde bulunmanın çok zor olduğunu söyledi. Ajahov, Suriye’nin geneline hakim olan gerginliğin sürdüğünü belirterek, “Pek çok kişi ülkeden çıkış için gerekli belgelerin hazırlanması ve Rusya Federasyonu vatandaşlığı elde edilmesi konusundaki problemlerden bahsetti. Bununla birlikte 100’den fazla çerkes ailesi tarihi anavatanına dönmeye hazır” dedi.

Suriye’deki çerkesler'in, parlamento heyetinin ziyaretini büyük bir şükranla kabul ettiği, Tarihi anavatanın ilgi ve desteği sayesinde geleceğe güvenle baktıklarını ifade ettikleri de belirtildi.

önümüzdeki Pazartesi gününe kadar Federasyon Konseyi yönetimine, Suriye gezisiyle ilgili detaylı bir rapor sunulması planlanıyor. Raporda, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Federal Göç Hizmetleri’nin Suriye’deki soydaşlara yapabileceği yardımlar hakkında öneriler yer alacak. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.