Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Dağıstan'da operasyon: 6 direnişçi öldürüldü
Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'da düzenlenen operasyonda, 6 direnişçinin öldürüldüğü bildirildi.
Dağıstan İçişleri Bakanlığı, Yujno-Suhokumsk şehrinde sabaha karşı bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda 6 direnişçinin öldürüldüğünü belirtirken, güvenlik güçleri arasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
     Dağıstan, Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri arasında, son yıllarda çatışmaların en fazla yaşandığı cumhuriyet olarak gösteriliyor.
     Rusya Federasyonu resmi verilerine göre, 2011 yılında Rusya'da meydana gelen saldırıların yarısı Dağıstan'da gerçekleştirildi. Bu dönemde Rus güvenlik güçlerine karşı düzenlenen 193 saldırının 96'sı Dağıstan'da meydana geldi. Bu tablo, 2012 yılında da çok fazla değişmedi.
     Rusya Ulusal Antiterör Komitesi tarafından yapılan açıklamalarda, 2012'deki çatışmaların merkez üssü olarak da Dağıstan gösteriliyor. çatışmaların en fazla yaşandığı bölgelerse Kızılyar, Derbent, Sergokala, Untsukul ve Tsumada.
     Rusya, tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan "Kafkasya Emirliği"ne karşı mücadele ediyor. (AA)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.