Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Cavit Çağlar’dan Dağıstan'a yarım milyar dolarlık tekstil fabrikası
Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesindeki Dağıstan Cumhuriyeti'ni ziyaret eden Nergis Holding sahibi Cavit çağlar, bölgede 500 milyon dolardan fazla bir yatırımla tekstil fabrikası açacağını söyledi.

Dağıstan basınına göre fabrikada en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Dağıstan Cumhurbaşkanı Magomedsalam Magomedov tarafından başkent Mohaçkale'de kabul edilen işadamı çağlar, bölgede yatırım yapmaya büyük ilgi duyduklarını belirtti. Görüşmede Dağıstan Başbakan Yardımcısı Rizvan Gazimagomedov, Dağıstan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Saygiahmed Ahmedov ve Türk işadamları Mustafa çağlar, İsmail Tayfun özdemir ve başkaları katıldı.

Görüşmede ikili işbirliği konuları ele alınırken, Dağıstan Cumhurbaşkanı Nergis holdingin bölgede planladığı projelerin gerçekleştirilmesi için yardımcı olacakları vaadinde bulundu.

Sıcak ilgiden dolayı Dağıstan yöneticilerine şükranlarını ileten çağlar, Dağıstan'da tekstil fabrikası açmayı hedeflediklerini belirtti. Moldova ve Mısır’ın yanı sıra daha çok Türkiye’de yatırımları olduğunu ifade eden çağlar, Dağıstan’ın artık bunun dışında olacağını söyledi.

çağlar’a yatırım için kendi bölgelerini seçtikleri için teşekkür eden Dağıstan Cumhurbaşkanı Magomedov, çağlar'ın "ünlü politikacı" olduğunu da hatırlatarak, "Sayın çağlar siz deneyimli politikacısınız. Benim gibi genç bir yöneticiye çok faydalı öneri ve fikirlerde bulunabilirsiniz, ben büyük memnuniyetle dinlemeye hazırım" iltifatında bulundu.

Yatırımın Dağıstan’ın sosyo ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Magomedov, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. (CİHAN)



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.