Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Nalçik’te Dönüşçü İşadamına Gözaltı

Diasporadan dönerek ticari hayatını Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde sürdüren işadamı Nazmi Sabancıoğlu bankayı yaklaşık 165 milyon ruble dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Basına bilgi veren Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Sabancıoğlu’nun, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde açtığı şirketinde çalışan işçilerinin üzerinden kredi aldığını ve krediyi kendisi için kullandığını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı'nın bölgedeki Soruşturma Dairesi yetkilisi, "Gözaltına alınan Sabancıoğlu suçunu itiraf etti. Kendisi şirketindeki çalışanlarının üzerinden bir bankadan 164,3 milyon rubleden fazla kredi çekmiş. Kredilerin süresi ise çoktan geçmiş" bilgisini verdi.

Bir soruşturma yetkilisi ise Nazmi Sabancıoğlu’nun kredileri başka bankalardan aldığı kredi borçlarını ödemek için kullandığını iddia etti. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Güvenlik güçlerinin edindiği bilgilere göre, Sabancıoğlu kendi firmasının ilk sermaye rakamını da suni şekilde artırmış. Dolayısıyla bir Moskova bankasının devlet garantisi olarak kendisine sunduğu 3 milyar ruble kredi olayını da incelemeye aldık" dedi.

öte yandan Nalçik’ten edinilen bilgilere göre, Nazım Sabancıoğlu’yu Rus makamlarına ihbar eden ve belge sunan kişi, uzun zamandır arasının bozuk olduğu, eski iş ortağı ve halen UçD (Uluslararası çerkes Derneği) Başkanlığını da yürüten Kanşobi Ajahov.  

Kaynaklar, Nazmi Sabancıoğlu ve Kanşobi Ajahov arasında yaklaşık yılbaşından bu yana iş ortaklığından kaynaklı çetin bir çatışmanın sürdüğünü bildiriyor.

Sabancıoğlu için dolandırıcılık suçuyla soruşturma başlatılırken, 10 yıla kadar hapis cezasının söz konusu olabileceği de belirtliyor. (KAFKASEVİ)


Sizde yorumunuzu eklemek için tıklayın.
Yorumlar
Tüm yorumları görüntülemek için tıklayın.
şıble - nalçik
17 / 10
Haberinizi okuyan birisi "vah vah dönüşçünün ebesini bellediler diyebilir" ... Unfortunately:) 1) Nazmi Sabancıoğlu ömrü hayatında dönüşçü olmadı bu bir... 2)Sabancıoğlu'nun hayatı boyunca ebesini bellediği adamların tamamı "dönüşçü" idi...Bu da iki... 3)Evet doğrudur, başına gelen bütün belalar DÇB başkanı-ortağı Kanşobi ile papaz olmasından itibarendir de: Kardeşler; 40 haber yapmadınız mı 2000 DÇB operasyonu başlıklı. Kanşobi de Sabancıoğlu da o operasyonda rol sahibi:) Ne ara bu kadar uyanık oldunuz da "sabancıoğlu'nu" dönüşçü yapmaya karar verdiniz? Bir anlatın da biz de öğrenelim "yüksek siyaseti" ?