Arama

Putin: Bazı toprakların Rusya’dan Ayrılmasının Uygun Olacağı İddiaları Temelsiz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı toprakların Rusya’dan ayrılmasının ülkenin gelişimi için uygun olacağı iddialarının temelsiz olduğunu açıkladı.

Rusya Anayasası’nın 20. yıldönümü kutlamaları arifesinde üniversitelerinin hukuk fakülteleri dekanlarıyla bir araya gelen Putin, “Rusya’da yeterince sahip olduğu göç ve diğer sorunların çözümü, tamamen farklı bir boyutta yatıyor.” dedi. Rus lider, sosyal ve ekonomik politika kalitesinin artırılması ve yolsuzlukla mücadele üzerinde çalışmak gerektiğini anlattı.

Putin, “Şunlardan kurtulalım, şunu verelim gibi formüller, çözmek için çok daha fazla çaba isteyecek ve hatta insanların hayatlarına mal olabilecek sorunları doğurabilir” diye uyardı.

Rusya’nın federal yapısına değinen Putin, bu yapının başlıca özelliğinin etnik grupların topraklarına bağlılığı olduğunu anımsattı. Bu durumun hem üstünlükleri olduğunu hem de tehditler taşıdığını ifade eden Rusya Devlet Başkanı, “Bu nedenle, bu üstünlükler nasıl kullanılabilir ve mevcut tehditler nasıl önlenebilir üzerinde sürekli düşünmek gerek” yorumunda bulundu.


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.