Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kasparov:‘Putin, Stalin gibi yönetmek ve Abramoviç gibi yaşamak istiyor’
Eski dünya satranç şampiyonu, rakibinin yeni hamlesini bekliyor.
Putin'i protesto eden bir gösteri düzenlemekten ötürü aldığı beş günlük hapis cezasının ardından salıverilen Garry Kasparov, karşı karşıya geldiği Rusya başkanına karşısında güçsüz bir durumda gözüküyor.
Fakat Kasparov, Pazar günkü parlamento seçimleri ile başlayan seçim sezonunun ketum Putin'in ülkeyi Kremlin'deki iktidarındaki gibi tırnak ısırtan bir siyasi oyuna sürükleme stratejisini açığa vuracağını öngörüyor.
02 Mart'ta yapılacak olan başkanlık seçimlerine yaklaşırken Kremlin'in kuşatmaya aldığı muhalefet fraksiyonları Putinin rejimini devirmek için yeni bir hamlede bulunabilir düşüncesindeki Kasparov başkanlık seçimi kampanyasına hazırlanmaya başlamış gibi.
Pazar günkü seçimlerden sonra saflarının sıklaştığını umuyor.
Kremlin yanlısı Birleşik Rusya partisinin dümenini elinde tutan Putin ile iktidar, ezici bir zaferi garanti etmek için hiçbir şeyden çekinmediler. İzleme gruplarına göre tüm Rusya'da hükümet yetkilileri muhalefet kampanyalarını ve adaylarını yıldırmak ve sindirmek için güçlerini kullanmaktan çekinmediler.
Putin de seçimleri iktidarının devamlılığı için bir meşruiyet vesilesi olarak tanımladı ve Birleşik Rusya'nın "meşru" zaferinin kendisine, üçüncü defa aday olamadığı başkanlık seçimlerinde halkın desteğini almış olarak bir şans daha vereceğini iddia ediyor.
Kasparov ise, Pazar günkü seçimi ülkeyi diktatörlüğe sürükleyen bir maskaralık olarak tanımladı.
Kasparov'a göre Putin, Rusya halkına hem sürpriz yapıyor hem de geçmiş icraatlarıyla aslında yapacaklarını tahmin edebilme şansı veriyor.
Seçimden önceki tahminler Putin'e desteğin %80 olarak hesaplarken Birleşik Rusya'nın parlamentodaki koltukların neredeyse tamamını alabileceğini ifade ediyorlardı. Kasparov yükselen fiyatlara ve zengin ile fakir arasındaki uçuruma dikkat çekerek hoşnutsuzluğun tahmin edildiğinden yaygın olduğunu öne sürdü.
Birleşik Rusya'nın gerçekleştirdiği kaba ve fütursuz seçim kampanyasının, Putin'in bu hoşnutsuzlukla ilgili farkındalık geliştirmesini engellediğini belirtti.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.