Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Litvinenko'nun katil zanlısı da milletvekili oldu

Rusya'da daha önce ülke barajı yüzde 3 civarındaydı ve milletvekillerin yarısı parti, yarısı bağımsız listelerinden seçiliyordu. Bu seçimde adayların tamamının parti listelerinden gösterilmeleri, muhaliflerin parlamentoda sandalye sahibi olmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

Jirinovski'nin partisinden milletvekili adayı olan eski KGB ajanı Aleksandır Litvinenko'yu zehirlediği gerekçesiyle Londra tarafından iadesi istenen Andrey Lugovoy da mevcut sonuçlara göre milletvekili seçilerek parlamentoya adım atmış oldu. Rusya'nın iadesini reddettiği Lugovoy, milletvekilliği sayesinde dokunulmazlığa da sahip oldu. önceki günkü seçim sonuçlarına göre, Putin'in partisi BRP yüzde 64.1, Komünist Parti yüzde 11.6, aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski'nin liderliğini yaptığı Rusya Liberal Demokrat Partisi yüzde 8.2, Adil Rusya Partisi yüzde 7.8 ve Tarım Partisi de yüzde 2.3 oranında oy aldı.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.