Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kosova'da Durum Kontrolden Çıkabilir
Rusya, Kosova'daki durumun "kritik aşamaya geldiğini" ve "kontrolden çıkabileceğini" düşünüyor. BM ise Kosova'yı çarşamba ele alacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi için diyaloğun sürdürülmesi çağrısında bulunuldu.

"Kosova kritik aşamaya gelmiştir" denilen açıklamada, "Kosova sorununa uluslararası hukuk çerçevesinde çözüm bulunmazsa, durum kontrolden çıkabilir" ifadesi kullanıldı.

Batılıları Kosova'nın tek yanlı bağımsızlığı fikrini desteklememesi için uyaran Rusya, "bölgesel ve uluslararası istikrara ciddi zararlar verebilecek böyle bir yasa dışı girişime bazı ülkelerin sıcak baktığının görüldüğünü" belitti.

ABD ve birçok Avrupa ülkesinin desteklediği Kosovalı Arnavutlar, bağımsızlık istiyor. Sırplar ve başta Rusya olmak üzere onları destekleyen ülkeler ise bağımsızlığa karşı çıkıyor.

BM Güvenlik Konseyi, Kosova konusunu çarşamba günü ele alacak.

AB HIZLI üYELİK TEKLİF ETMİŞTİ

Avrupa Birliği liderleri geçen haftaki zirvede, Kosova sorununun çözümü halinde Sırbistan'ı birliğe çok hızlı bir şekilde üye yapacağı yönünde bir teklif hazırlamıştı. 

Sırbistan ise Avrupa Birliği'nin (AB) Belgrad'a
tam adaylık yolunu açması karşısında asla Kosova'nın teslim edilmeyeceği açıklamasını yaparak AB'ye rest çekmişti.




Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.