Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Jirinovski kazanırsa Kafkasya'yı yerli halklardan temizleyecekmiş!

Rusya Liberal Parti Başkanı aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski’nin 2008 Mart ayında yapılacak Başkanlık seçimleri aday tanıtım broşüründe yer alan Kafkasya ile ilgili bölümler Kaberdey Balkar toplumunda tepki ile karşılandı.

Jirinovski Kafkasya’da terörün çözümü olarak Rusyanın güney sınırının Gürcistan ve Ermenistan olması gerektiğini; Kaberdey, Balkar, Karaçay  ve Adigeylileri de Abhazya’ya yerleştirerek Abhazya’nın, Gürcistan’a karşı kendini koruyabilecek güce eriştirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Jirinovski ayrıca çeçen ve İnguşların Gürcistan’ın Pankisi vadisine gönderilmesini, Kuzey Osetya’nın da Güney Osetya ile birleşerek Tsihinvali merkezli bir cumhuriyet haline gelmesin,, yani Kuzey’in Güney’e ilhak ederek Osetlerin Gürcistan’a karşı kendini koruyabileceğini söylüyor.

Dağıstanlıların ise Hazar’ın güneyine gönderilerek İran’ın hinterlandına bırakılmasını öneriyor. Bu şekilde Rusya’nın Kuzey Kafkasya’da Rostov, Stavropol, Krasnodar eyaletlerinden oluşacağını; durumun çok etnikli olmaktan kurtulup, Rus çoğunluğun kontrolüne geçeceğini iddia ediyor.

Jirinovski ayrıca Kuzey Kafkasya’nın her noktasında askeri kontrol noktalarının oluşturulması gerektiğini de ifade ediyor.

Jirinovski'nin programına tepki gösteren Kaberdey-Balkar Cumhuriyeti’nin ileri gelen siyaset bilimcilerinden Pr. Dr Hajismel Thagapsoyev, Jirinovski’nin her zaman Kafkas halklarına hakaret ettiğini ve aşağıladığını söyleyerek, “Söz konusu öneri ve ifadeler Rusya Anayasasına aykırıdır. Federal savcı neden soruşturma açmıyor” diye serzenişte bulundu.

çerkes Kongresi Başaknı Ruslan Keşev de,1763-1864 Rus-Kafkas savaşlarında çerkeslere genosid uygulandığını, adaletin yerini bulması için Rusya’nın genosidi tanıması gerektiğini söyledi. Keşev konuşmasının devamında, “Bugün dünyada çerkeslerden başka nüfusunun % 90’ı kendi tarihi topraklarının dışında yaşamak zorunda kalan  bir millet yok” dedi.

 

Gözlemciler, Jirinovski’nin programında yer alan ifadelerin, daha önce dile getirdiği “Kafkasya bize Kafkasyalılar olmadan gerekli” sözlerine paralel olduğuna dikkat çektiler. (Kafkasevi)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.