Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KBC’li Aydınlar, Abreg Almir’in Göreve İade Edileceğini Umut Ediyor
Kaberdey –Balkar Cumhuriyeti aydınları, Adigey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Thakuşinov'a Adigey Ulusal Müze Müdürü Abreg Almir'in görevine tekrar iade edilmesini isteyen bir mektup gönderdi.
Kavkaz Uzel muhabirinin sorularını cevaplandıran Kaberdey-Balkar Cumhuriyeti İnsan Hakları Derneği başkanı ve bu mektup gönderme işinin organizatörü Valeri Hatajuko, söz konusu mektuba, içlerinde enstitü direktörlerinin de bulunduğu, yazar, şair, sanatçı ve bilim adamlarından oluşan 15 kişinin imza attığını söyledi. Bunlar arasında tüm dünya çerkesleri tarafından tanınan yazar ve toplum adamı Zaur Naloyev ile tarihçi Barasbiy Bgajnako'nun da bulunduğunu ifade etti.
Mektupta Almir Abreg'in sözleşmesinin uzatılmamasının Kaberdey-Balkar entelektüel ve sanat camiasında olumsuz bir etki oluşturduğu belirtilerek, Almir Abreg isminin tüm dünya Adigeleri tarafından bir tarih ve kültür adamı olarak tanındığı ve Adige kültürünün korunması ve gelişmesine katkıları olduğu ifade ediliyor.
Ayrıca mektupta imzası olanlar, Almir Abreg'in müze yöneticiliği konusunda Rusya’da üst düzeyde olduğunu, bunun göstergesi olarak da Almir Abreg zamanında Adigey müzesinin dünya standartlarında bir müze haline gelmesini gösteriyorlar. 
Kavkaz Uzel'in bildirdiğine göre, cumhurbaşkanına benzer bir mektup, Rusya Müzeler Birliği’nden ve Moskova Müzesi çalışanlarından da gönderildi.
öte yandan Almir Abreg ile ilgili sorulara Adigey Kültür Bakanı Adam Tletseri, “Sözleşmesi bitti, uzatılmadı. Hepsi bu kadar” diyerek cevap verdi. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.