Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Anadolu'nun bağrını yakan 'En acı göç' belgeselleştirildi
Zeytinburnu Belediyesinin yapımcılığını üstlendiği 9 bölümlük ''Sürgün ve ölüm'' isimli belgeselde, Osmanlı İmparatorluğu'nun kaybettiği savaşlar sonrası yavaş yavaş çekildiği topraklardan Anadolu'ya göç eden insanların öyküsü anlatılıyor.

Zeytinburnu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sinema formatında çekilen 9 bölümlük belgeselde, Osmanlı İmparatorluğu'nun duraklama ve çöküşünün yaşandığı yaklaşık 300 yıl boyunca Rumeli'den, Kafkaslar'dan, Kırım'dan ve Doğu Türkistan'dan Anadolu'ya göç eden 7 milyon göçmenin ve göçmeyip zulme direnenlerin öyküleri işleniyor.

Yönetmenliğini Ahmet Okur'un yaptığı belgesel için Balkan ülkelerinden göç edenler, göçe tanıklık edip halen ülkelerinde yaşayanlar, mübadeleyi yaşayan son tanıklar ve göç konusunda araştırmalar yapan, konusunda uzman yerli, yabancı akademisyenler olmak üzere toplam 350 kişiyle röportajlar yapıldı.
çekim ekibinin özel araçlarla 114 bin kilometre yol kat ettiği belgeselde, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Romanya, Ukrayna, Kırım, Avusturya, Moldova ve Macaristan olmak üzere toplam 13 ülke 53 şehir ve 169 köyde çekimler gerçekleştirildi.
Senaryosunu Cemil Yavuz'un yazdığı, müziklerini ise Ali Otyam'ın hazırladığı belgeselin çekimlerinde canlandırmalar da yapıldı. 130 kişilik bir ekibin 780 figüranla çalıştığı belgeselin çekimleri 3 yılda tamamlandı.
İlk bölümü özet niteliği taşıyan belgeselin her bölümü 60 dakikadan oluşuyor. Belgesel için yapılan araştırma ve çekimler, toplam 500 bin YTL'ye mal oldu.
Belgeselin 90 dakikalık ilk bölümü, 28 Ocakta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılması beklenen galada gösterilecek.

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.