Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Abhazya, Karasularını İhlal Eden Gürcü Gemisine Ateş Açtı
Abhazya Savunma Bakanlığı, Gürcü gemilerinin bugün öğle vaktinde Abhazya karasularını ihlal ettiğini, gemilerin uyarılara aldırış etmemesi üzerine Abhazya Sahil Güvenlik ekiplerince ateş açıldığını bildirdi.
 
Gürcü gemilerinin, Gal bölgesinde, sahilden 4 mil açıkta Abhazya karasularına girdiği, Abhazya Savunma Bakanlığının emriyle Sahil Güvenlik'in açtığı uyarı ateşinin ardından da Abhazya karasularını terk ettiği açıklandı.
 
Kavkaz Uzel'e açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı Kristina Bjaniya, " Abhazya yönetimi, Gürcü tarafını Abhazya karasularını ihlal etmemesi konusunda bir kez daha sert bir şekilde uyardı" dedi.
Hatırlanacağı üzere daha önce Kavkaz Uzel'e açıklamalarda bulunan "çegemskaya Pravda" gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnal Khaşig, Mihail Saakaşvili’nin tekrar Gürcüstan Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin Abhazya veya Güney Osetya'ya yeni çatışmalar getirebileceğini belirtmişti.
Mikhail Sakaşvili de seçim konuşmalarında, seçildiğinde Gürcüstanın toprak bütünlüğünü sağlamak için çalışacağını söylemişti. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.