Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Taniya: ‘Sakaşvili’nin Yeniden Seçilmesi, Abhazya ile Savaş Riskini Artırıyor’
Sohum’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Abhazyanın önde gelen siyaset bilimcilerinden Leyla Taniya, Saakaşvili’nin Gürcistan Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesinin, Abhazya ile olan sorunları güç kullanarak çözme riskini artırdığını söyledi.
Sakaşvili’nin iktidarını devam ettirmesinin, Abhazya sorununu  güç kullanarak çözme senaryosunu güçlü kıldığını belirten Taniya, “Diğer adaylardan özelikle cumhuriyetciler iktidara gelseydi durum farklı olabilirdi. Ancak yine bu ve benzer sorunların çözümünde dış etkenler ve jeopolitik konjonktür çok önemli" dedi.
 
Taniya sözlerine şöyle devam etti: “Sakaşvili 2003’teki seçim sonrasında olduğu kadar rahat hareket edemeyecek. çünkü o zaman kendisini destekleyenler, bugün karşısında muhalefetteler. Gürcüstan’ın demokratik, çağdaş bir devlet olduğunu deklare etmesine rağmen bu doğru değil. Gürcistan tipik bir piyon devlet. Dış finansmanla ayakta kalmaya çalışıyor" diyerek, Gürcistan’ın dış politikasını, dış sponsorlarının emirleri doğrultusunda şekillendirdiğini, bu ülkelerin ise ABD ve Avrupa ülkeleri olduğunu iddia etti.
 
Taniya, Gürcistan - Rusya ilişkileri ile ilgili olarak da, son 15 yıldır Gürcülerin Rusya’ya negatif yaklaştıklarını söyledi. Yeltsin döneminde Rusyanın Gürcistan’ı açık bir şekilde desteklediğini çok iyi hatırladıklarını belirten Taniya, “Abhazya'ya amborgo uygulanması için Gürcistan ile Rusya arasında yapılan görüşmeleri unutmuş değiliz” dedi.(Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.