Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Karaçay-Çerkesli Muhalif Lider Novikon Moskova’da Yakalandı
Karaçay-çerkes Camagatı’nın liderlerinden Pavel Novikov'un Moskova’da yakalandığı açıklandı. Rusya İçişleri Bakanlığı Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Departmanı’ndan bir yetkilice yapılan açıklamada, hakkında federal arama emri olan Novikov’un özel bir operasyonla ele geöirildiği belirtildi.
Ria Novosti’ye göre 21 yaşındaki Novikov, Kuzey Kafkasya’da yapılan büyük silahlı eylemlerin sorumlusu olarak aranıyordu. Rusya İçişleri Bakanlığı Enformasyon Depertamanı’ndan yapılan açıklamada da, Novikov'un 2005 yılından bu yana vahhabilerle birlikte olduğu iddia edildi.
Vesti Gazetesi de Novikov'un 2005 yılında askere gitmeyerek Malkaraçay Camagat’ına katıdığını ve militanların eğitim kampında bulunduğunu duyurdu.
Karaçay-çerkes İçişleri Bakanlığı da Novikov'un 9 Mayıs 2007’deki Eşkanskon Vadisi’nde polise yapılan saldırıya katıldığını öne sürdü.
Kavkaz Uzel'e açıklamalarda bulunan Regnum haber ajansının Kuzey Kafkasya eski şefi Fatima Tlisova, Karaçay- çerkes Camagat’ının Kuzey Kafkasya’da ki ilk camagat olduğunu, bu grubun çeçenistan’daki savaşa katıldıklarını söyledi.
Tlisova, "Camagatın Lideri, Rusya’daki- Moskovai Volgadonskiy’deki patlamayı organize etmekle suçlanarak baskıya maruz kaldı. Şu anda Camagatın bilinen, yani deklare edilmiş bir lideri yok. Camagatın illegal olarak yaşıyor ve gerilla savaşını devam ettiriyor" dedi.
Tlisovaya göre, Karaçay-çerkes Camagatı da, diğer Kuzey Kafkasya Camagatları gibi Kafkasya cephesinde mücadele ediyor. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.