Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Şamba: ‘Gürcistan, Görüşmelerin Kesilmesi İçin Elinden Geleni Yapıyor’
Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba, Gürcistan'ın yeni hükümet yapısında Anlaşmazlık Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın yerine Entegrasyon Bakanlığı kurulmasını görüşmelere engel teşkil edecek bir gelişme olarak nitelendirdi.
Kavkaz Uzel'in bildirdiğine göre, Gürcistan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra oluşturulan yeni hükümette, Anlaşmazlık Bölgeleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı David Barkadze, Gürcistan’ın yeni Dışişleri Bakanı oldu.
Anlaşmazlık Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ise Entegrasyon Bakanlığı olarak yeniden yapılandırılarak Bakanlığa da Temur Yakobaşavili getirildi.
Sergey Şamba, yeni ihdas edilen bakanlığın Gürcistan’la yürütülecek görüşmeleri engelleyecek bir gelişme olduğunu, bu sıfattaki bir bakanlıkla görüşmeler yürütmeyeceklerini, hatta Gürcistan 14 Mayıs 1994 Moskova anlaşmasını yerine getirse dahi Gürcistan’la görüşmeler yapmayacaklarını söyledi
Hatırlanacağı üzere Gürcüstan - Abhazya görüşmeleri Temmuz 2006’da Gürcistan silahlı birliklerinin Kodor vadisine girmesi üzerine kesilmişti. Abhazya tarafı Gürcistan’ın 14 Mayıs 1994 anlaşmasını ihlal ettiğini öne sürerek artık görüşme yapmayacağını deklare etmişti. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.