Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Bagapş: “Abhazya Gürcistan’la görüşmeye hazır”
Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, İngiltere’nin Gürcistan Büyükelçisi Denis Kif ve İsveç Dışişleri Bakanlığı Delegasyonuyla yaptığı görüşmede, Abhazya yönetimi olarak karşılıklı görüşmelere her zaman hazır olduklarını, ancak bunun için Gürcistan’ın 14 Mayıs 1994 tarihinde imzalanan Moskova anlaşmasının şartlarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş,  misafirlerine, gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ederek görüşlerinin değişmediğini söyledi.
Görüşmelerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı basın sözcüsü Kristian Bjaniya, dış ülkeler diplomatik misyon şefleri ile Abhazya – Gürcistan ilişkilerinin durumunu görüştüklerini söyledi. Bjaniya, Abhazya olarak diyalogdan yana olduklarını, sorunun Gürcistan tarafından kaynaklandığını iddia etti.
Hatırlandığı üzere, 2006 yılında Gürcistan askeri birlikleri Kodor vadisini işgal emiş, Abhazya da işgali 1994 yılı Moskova anlaşmasının ihlali olarak kabul ederek Tiflis yönetimiyle bütün görüşmeleri askıya almıştı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.