Arama

Natella Akaba: “Abhazya’nın tanınması, bağımsızlığını geliştirmesine bağlı”
Abhazya STK’lar Kurulu Sekreteri Natella Akaba, Abhazya’nın tanınmasının, Abhazyanın kendi iç yapısını takviye etmesi ve bağımsızlığını geliştirmesine bağlı olduğunu söyledi.
Abhazya ulusal televizyonunda bir konuşma yapan Natella Akaba, son zamanlarda Rus politikacıların, “Kosova tanınırsa Abhazya da tanınır” sözünü “Her şey olabilir” şeklinde yorumladı. Burada önemli olanın Abhazya’nın demokratik bir devlet olarak kendi kurumlarını ve ekonomik yapısını geliştirmesi olduğunu söyleyen Akaba, “O zaman bizi sadece Rusya Federasyonu değil, diğer ülkeler de tanır” dedi.
Kosova’nın tanınmasının Abhazya’nın gündeme gelmesine pozitif katkılar sunacağını belirten Akaba,  BM’nin Kosova’yı tanımasının tarihi bir argüman olacağını, Abhazya için de bir emsal, bir norm teşkil edeceğini söyledi.
Yine bu çerçevede bir açıklama yapan Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba da, Abhazya’nın tanınmayı Kosova’dan daha az hak etmediğini söyledi. Şamba, “Biz Kosovalılardan daha eski bir tarihten beri kendi topraklarımızda yaşıyoruz. Bağımsızlık bizim de hakkımız” dedi. (Kafkasevi)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.