Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Cincolya: “Uluslararası Toplum Abhazya'ya baskı yapıyor”
Kafkasya Demokrasi Enstitüsü Başkanı Sokrat Cincoliya, "Abhazya’ya, Gürcistan’la görüşmelere başlaması için uluslararası toplumdan baskı geliyor. Korkarım bu baskılar gelecekte daha da kuvvetli olacak" dedi.
BM Genel Sekreterliği, Almanya ve İngiltere Büyükelçiliklerinin Abhazya ziyaretlerini değerlendiren Kafkasya Demokrasi Enstitüsü Başkanı Sokrat Cincoliya, bunu Abhazya’nın Gürcistan’la tekrar görüşmelere başlaması için bir baskı olarak değerlendirdi.
Cincoliya, "Eğer Gürcistan Abhazya ile gerçekten barış görüşmelerine başlamakta samimi ise bunun ortamını oluşturması gerek, ancak şu anda Gürcistan ile görüşme yapılacak bir ortam yok" dedi.
Kafkasya Demokrasi Enstitüsü Başkanı Sokrat Cincoliya kendisiyle görüşen İngiltere Büyükelçisi Denis Kif’e, Abhazya ile Gürcistan arasındaki görüşmelerin kesilmesine, Gürcüstan’ın 2006  Temmuz’unda Kodor Vadisi’ni işgal etmesinin sebep olduğunu  söylemişti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.