Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

İvanov: ‘Rusya, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımayacak’
Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov, Münih’te katıldığı güvenlik konferansında, Rusya’nın, Kosova’nın bağımsızlığının tanınmasının hemen akabinde Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımayı düşünmediğini söyledi. 
Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov'a batılı gazeteciler, ‘Kosova, AB veya ABD tarafından tanınırsa, Rusya Federasyonu’nun buna cevabı, Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıma mı olur?” sorusuna, İvanov, “Hayır. Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıma gibi bir düşüncesi yok” dedi.
İtar - Tass haber ajansı, Sergey İvanov’un, AB ve ABD'nin Kosova’yı tanıması durumunda, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıyacağı gibi bir kanaatin uluslararası toplumda oluşmasına rağmen kesinlikle böyle bir düşünceleri olmadığını söylediğini belirtti.
Sergey İvanov, Sırbistan’ın rızası olmadan Kosova tek taraflı bağımsızlığını ilan eder ve tanınırsa, bunun uluslararası hukuk açısından ciddi sakıncalar doğuracağını söyleyerek, “Bu aynı zamanda emsal teşkil eder ve Pandora’nın kutusu açılmış olur” dedi.
Ivanov bir başka soruya da, "Türk Başbakan Erdoğan, konferansın açılışını yaparken KKTC'nin tecrit problemine değindi. Benim gözümde AB için KKTC ile Kosova arasında benzerlik var. Kosova'yı tanıyacaksanız, KKTC'yi de devlet olarak tanımanız gerekecek" şeklinde cevap verdi.
Hatırlanacağı üzere, 23 Ocak’ta Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Federasyonu’nun hiç bir zaman Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanıyacağını deklare etmediğini söylemişti.
(KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.