Arama

Şamba:’Kosovanın Tanınması Durumunda Abhazya da Rusya’dan Tanınma İsteyecek’
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey Şamba, Kosova’nın 17 Şubat’ta tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmesi halinde, Abhazya’nın da bağımsızlığının tanınması için girişimlerde bulunacağını söyledi. Şamba, ilk tanınma talebini de Rusya’dan isteyeceklerini belirtti.
Kavkaz Uzel’e açıklamalarda bulunan Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey Şamba, "Kosova, Abhazya için emsal olacak. Ne zaman otonom olan bir bölge bağımsız oluyor bu ortaya çıkacak. Bunun uluslararası arenada değişikliklere sebep olmaması beklenemez. Biz de Abhazya’nın uluslararası toplum tarafından tanınması için çalışacağız" dedi.
Şamba, "biz Kosovanın tanınması taraftarıyız ama neden böyle bir durumda Abhazya’nın bağımsızlığı tanınmıyor? Bizim de en az Kosovalılar kadar hakkımız var. Bizler yıllardır tarihi anavatanımızda yaşıyoruz. Ve devletimizi kurmak istiyoruz. Kosovalı Arnavutlarla mukayase edildiğinde Bizim ikinci vatanımız yok" dedi.
Hatırlanacağı üzere Abhazya, 3 Ekim 1999 tarihinde referandumda %97,7 oy oranıyla bağımsızlığını ilan etti. 12 ekim 1999 tarihinde de Abhazya Parlamentosu Abhazyanın bağımsız devlet olduğunu deklare etti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.