Arama

Gürcüstan Kosova'nın Bağımsızlığını Tanımayacak
Bugün Gürcüstan'ın başkenti Tiflis'te hem hükümet, hem de parlamento temsilcileri tarafından yapılan deklerasyon da Gürcüstan'ın, Kosovanın bağımsızlığını tanımayacağı açıklandı .
Gürcistan Parlamentosu Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Komite Başkanı Kote Gabaşvili, Gürcistan’ın, Kosova’nın bağımsızlığını tanımayı düşünmediğini söyledi. İtar-Tass'a açıklamalarda bulunan Kote Gabaşvili, "Tiflis’te hiç kimse, hiçbir zaman Kosova'nın Gürcistan tarafından tanınacağını söylemedi. Bu durumun da dünya tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz" dedi. 
Gürcistan Entegrasyon Bakanı Timuri Yakobişvili’de Cenevre’de yaptığı açıklamada, "Gürcistan kesinlikle Kosova'nın bağımsızlığını tanımayacak" dedi.
Gürcistan’ın önde gelen siyaset bilimcilerinden Georgi Hutsitvişli ise GHN Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kosova’nın bağımsızlığının sadece Gürcistan için bir baskı aracı olmadığını, Gürcistan kadar Rusya Federasyonu için de olumsuz baskı oluşturacağını söyledi. Hutsitvişli, Kosova'nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu Duması’nda ciddi gerginlikler oluşturacağını belirterek, “Bu da şu anlama geliyor: ‘Emsali batı ortaya çıkardı, şimdi Rusya kullanacak.’ Rusya Federasyonu, Kosova emsalini, Güney Kafkasya’daki ayrılıkçı bölgeler için kullanacak. Bu da iç tartışmalara sebep olacak" dedi. (KAFKASEVİ)
 

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.