Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Abhazya ve Güney Osetya bağımsızlık mücadelesini birlikte yürütecek
Yakın zamanda bir araya gelecek olan Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestrova liderlerinin bağımsızlıklarının tanınması konusunda ortak bir eylem planı hazırlayacakları bildirildi.
Ria Novosti haber ajansına açıklamalarda bulunan Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, "Bir hafta on gün içerisinde  üç cumhuriyetin Cumhurbaşkanları olarak bir araya geleceğiz ve bağımsızlığımızın tanınması için ortak bir eylem planı oluşturacağız" dedi.
Sergey Bagapş, "Birkaç gün içerisinde Rusya ve Bağımsız  Devletler Topluluğu’na, aynı zamanda BM'e Abhazya’nın tanınma talebini içeren bir dilekçe ile başvuracağız. Bu üç cumhuriyetin eylem planının bir parçası olacak. Bu başvurularımızın olumlu karşılanacağına inancımız tamdır" dedi.
 
Bu arada bir açıklama yapan Gürcistan Dışişleri Bakanı David Barkadze, 21 Şubat’ta Moskova’da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Sakaşvili arasında yapılan görüşmelerde, Rusya’nın, ‘Gürcistan’ın sorunlu bölgeleri Abhazya ve G. Osetya’yı’ tanımayacağına dair güvence verdiğini söyledi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.