Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Abhazya, Rusya Cumhurbaşkanını Erken Seçmeye Hazırlanıyor
2 Mart 2008 tarihinde yapılacak olan Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Abhazya’nın bazı bölgelerinde 25 -29 şubat tarihlerinde oy kullanma işleminin başlayacağı bildirildi.
Kavkaz Uzel' e açıklamalarda bulunan Abhazya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Batal Tabagua, "Abhazya’da Gagra’dan başlayarak Gal bölgesi dahil olmak üzere seçim sandıkları oluşturduk. Abhazya’daki seçimleri Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu temsilcileri yönetiyor. Biz Abhazya Merkez Seçim Komisyonu olarak sadece teknik destek ve organizasyon anlamında yardımcı oluyoruz" dedi. Tabagua, bu seçimlerde, oy kullanmak isteyenlerin yaşadığı yerlere yakın olsun ve kolaylık olsun diye seçim sandık alanlarını genişlettiklerini de söyledi.
 
Abhazya ulusal televizyonunda da bir konuşma yapan Batal Tabagua, halkı Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmaya çağırdı. Abhazya'nın % 80’inin Rusya Federasyonu Pasaportu taşıdığını söyleyen Tabagua, “Kimin Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı olarak şerefli bir şekilde bu görevi yürütebileceğine inanıyorsanız onu seçin” dedi.
Bu arada, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak, Abhazya’nın yerel ve bölgesel yöneticilerinin katılımıyla Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş başkanlığında Sohum’da bir toplantı düzenlendiği de öğrenildi.
Hatırlanacağı gibi, Abhazya 2 Aralık 2007 tarihinde yapılan Duma seçimlerine de aktif olarak katılmıştı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.