Arama

Rus Derin Devleti’nin Kurdurduğu Kuzey Kafkasya Müslümanları Merkezi Kongresini Yaptı
 
Moskova’da faaliyet gösteren Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi bugün 3. kongresini yaptı.
Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Başkanı ve aynı zamanda Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Din İdaresi Başkanı İsmail Berdiev, kongrede Merkez’in son üç yıldaki faaliyetlerini konu alan bir rapor sundu.
İsmail Berdiev, yaptığı konuşmada Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov’a Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi’ne verdikleri destekten dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.
Daha sonra yapılan seçimlerde Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Din İdaresi Başkanı İsmail Berdiev Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Başkanlığına tekrar seçilirken, baş yardımcılık görevine çeçenistan Müftüsü Sulatan Mirzoev getirildi.  Sulatan Mirzoev’in görev alanının ekstremizm ve Vahhabilik ile mücadelenin yanı sıra Müslüman ülkeler ile ilişkiler olacağı bildirildi.
Moskova’da yapılan Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Kongresi’ne, çeçenistan, İnguşetya, Kabardey-Balkar, Karaçay-çerkes, Adigey, Kuzey Osetya, Kalmıkya, Stavropol, Krasnodar ve Dağıstan Müftü Yardımcıları katıldı. Ayrıca, Rusya Federasyonu Parlamentosu alt kanadı Duma ve üst kanadı Senato Federal Konsey temsilcileri ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı temsilcilerinin de kongreyi takip ettikleri bildiriliyor.
Sovyetler birliği zamanında var olan ve sonra dağılan Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi,  9 sene önce Vladimir Putin’in göreve gelmesiyle Moskova’da tekrar oluşturulmuştu. Finasmanı tamamen Rusya Devlet Bütçesi ve Rusya Devlet Başkanının özel ödeneğinden karşılanan Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi, Kuzey Kafkasya’da Rusya Devletinin politikalarının oluşması ve realize edilmesi ile birlikte Rusya’nın Müslüman ülkelerle ilişkilerini sağlamakla görevli.
Uzmanlar, merkezin tamamen Rusya derin devletinin belirlediği çizgide faaliyetlerini yürüttüğünü ifade ediyor. Merkez özellikle de çeçenistan savaşı sırasında Rusya devleti lehinde aktif rol üstlenmişti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.