Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kafkasya'da Gizli Savaş
Cenk Başlamış Kuzey Kafkasya'da Moskova'ya bağlı Müslüman İnguş ve Dağıstan Cumhuriyetlerinde son dönemde gizli bir savaş yaşanıyor. Çeçenistan'daki savaşın geride kalmasının ardından, Moskova'nın otoritesine meydan okuyan silahlı eylemler bu kez iki cumhuriyete sıçradı.
İki bölgede yıl başından bu yana çatışma ve suikastlerde ölenlerin sayısı 250'ye yaklaştı. Dağıstan'da son olarak İçişleri Bakanı Adilgiray Muhammedtagirov suikaste kurban gitti. Cinayetin ardından Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev bölgeyi ziyaret etti. Çeçenistan'a komşu İnguş Cumhuriyeti'nde ise son bir hafta içinde bir yargıçla eski Başbakan Yardımcısı Beşir Auşev öldürüldü. Moskova ve yerel yetkililer saldırılarla ilgili olarak radikal dincileri suçluyor. Moscow Times gazetesi de özellikle Dağıstan'da Vahabilerin ciddi bir güç haline gelmeye başladığını yazdı. Kremlin'in otoritesine meydan okuyan saldırılar Moskova'da,"Rusya Kuzey Kafkasya'yı kaybediyor mu?" tartışması da başlattı. Bazı gözlemciler Moskova'nın Kafkasya'daki cumhuriyetler için uyguladığı yönetim modelinin başarısız olduğunu düşünüyor. (CNN TURK)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.