Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Medvedev, Abhazya ve G. Osetya ile Askeri Anlaşma Yapacak
Rusya Federasyonu’nun önde gelen haber ajanslarından Ria-Novosti’nin bildirdiğine göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri ile askeri alanda işbirliği anlaşması için hazırlık yapılması talimatı verdi.
Kremlin yönetiminin resmi sitesindeki konuyla ilgili haberde de Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Rusya Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığına Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri ile askeri alanda işbirliği analaşması imzalanması için gerekli hazırlıkların yapılması talimatı verdiği duyuruldu. Hatırlanacağı gibi daha önce yapılan analaşmalar ile Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinde Abhazya’da 49 yıllığına, Güney Osetya ise 99 yıllığına Rus askeri üsleri için için alanlar kiralanmıştı. Ayrıca Rusya Federasyonu ile Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri arasında 30 Nisan 2009 tarihinde imzalanan anlaşma ile Abhazya ve Güney Osetya sınırlarının korunması Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)'ye devredilmişti.(KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.