Arama

Güney Osetya ‘Radyo Svaboda’nın Yayınını Engelleyecek
 
Güney Osetya Cumhuriyeti, topraklarında bugün yayına başlayacak olan "Radyo Svaboda" (özgürlük Radyosu) nın yayınının yasadışı olduğunu iddia ederek, teknik imkanları kullanarak bu yayını engelleyeceklerini açıkladı.
Güney Osetya Enformasyon, Yayın ve Komünikasyon Devlet Komitesi Başkanı Georgi Kabisov, "Radyo Svaboda"nın Güney Osetya topraklarında yayın yapmaya başlamasının yasadışı olduğunu iddia ederek, bunu enformasyon provakasyonu olarak değerlendirdi.
 Georgi Kabisov, Güney Osetya olarak "Radyo Svaboda" yönetiminden Güney Osetya'da yayın yapmak için hiçbir başvuru almadıklarını, güya "Radyo Svaboda" nın böyle bir hukuki izne ihtiyacı olmadığının kendilerine ifade edildiğini belirtti. Kabisov bu durumda Güney Osetya olarak "Radyo Svaboda" nın yayınlarını teknolojik yollarla  engelleyeceklerini söyledi.
"Radyo Svaboda" Gürcüce Yayın bölümü sorumlusu David Kakabadze, "Radyo Svaboda" olarak yayın için herhangi bir hukuki izne ihtiyaçları olmadığını, ayrıca böyle bir usullerinin de olmadığını, kendilerinin politik baskı yapmadıklarını sadece enformasyon yayını yapacaklarını söyledi.
Bu arada "Radyo Svaboda"nın yayınını Rusça ve Gürcüce olmak üzere iki dilde yapacağı, Abhazya, Gürcistan ve Güney Osetya'dan gazetecilerin de muhabir olarak yayına katkıda bulunacakları bildirildi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.