Arama

'Gürcistan, Güney Osetya'ya Yeniden Saldırabilir'
 
Rusya Askeri İstihbarat Teşkilatı GRU Başkanı Aleksander Şlyahturov, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yeniden saldırmak için hazırlık yaptığını açıkladı. Şliahturov Gürcistan'ın silahlanması konusunda yardımcı olan NATO ülkelerini de suçladı.
Itar-Tass haber ajansına açıklamada bulunan GRU Başkanı, "Gürcistan'la tansiyon yüksek. Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını Tiflis hükümeti asla kabul etmiyor. İki bölgenin yeniden merkeze bağlanması için her yolu deniyorlar" dedi.
Şlyahturov, Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili yönetimindeki Gürcistan'ın Ağustos 2008'de Güney Osetya'ya yönelik beklenmeyen saldırısının da göz önünde bulundurulduğunda, ikinci bir girişimin olma ihtimalinin yüksek olduğu uyarısında bulundu.
Doğu Avrupa'da NATO üyesi olan küçük ülkelerin Gürcistan'a askeri malzeme göndermeye devam ettiğini, İsrail'in insansız hava keşif aracı, Ukrayna'nın ağır silah desteği verdiğini ifade eden Şlyahturov, "Kiev askeri malzemenin yanı sıra yönetim olarak da destek veriyor. ABD Gürcü askeri birliklerini eğitiyor. Bölgede durum ciddi" ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.