Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Kokoeti :’Güney Osetya, Belarusya’nın Tanımasını Bekliyor’
 
Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığının tanınması konusunu yerinde incelemek üzere bu ülkelere ve Gürcistan’a giden Belarusya Parlamenterler heyeti bölgeden ayrıldı.
Şimdi,Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin bağımsızlığını tanıyıp tanımayacağı konusu tartışılıyor. Siyaset Bilimcileri, politikacılar ve bölge ile ilgilenen uzmanlar Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya‘nın bağımsızlığını tanıma konusunda nasıl bir tavır takınacağını merak ediyor.
Güney Osetya Cumhurbaşkanı Eduard Kokoeti, Güney Osetya olarak Belarusya tarafından bağımsızlıklarının tanınmasını beklediklerini söyledi.
Güney Osetya Cumhurbaşkanı Eduard Kokoeti, “Belarusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıma konusu Belarusya’nın iç işidir. Bizim sizinle derin tarihi bağlarımız var. Ortak kültürümüz ve geleneklerimiz mevcut. Güney Osetya sizin de bildiğiniz gibi Hristiyan Ortodoks bir devlettir. Sizin durumunuzu çok iyi anlıyoruz. Herkes sizin bu konuda vereceğiniz kararı bekliyor. Biz sizinle normal ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.
Hatırlanacağı gibi, şimdiye dek Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını Rusya Federasyonu, Nikaragua ve Venezüella tanıdı. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.