Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Güney Osetya, Cenevre Görüşmelerinden Çekilebilir

Güney Osetya Cumhuriyeti, Kafkasya'nın güvenliği ve mültecilerin durumunun ele alındığı Cenevre görüşmelerinin 10. raunduna katılmayıp çekilmeyi düşünüyor.
Güney Osetya'nın Cenevere Görüşmelerine katılan delagasyonuna başkanlık yapan Boris çoçiev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Güney Osetya için Cenevre görüşmelerinde en önemli konunun Gürcistan'ın Güney Osetya'ya karşı güç kullanmayacağına dair bir anlaşmayı imzalaması olduğunu ancak bu konuda şimdiye dek bir mesafe alınamadığını belirtti. çoçiev, Cenevre görüşmelerinin suni sorunlar çıkartılarak sonuçsuz bittiğini, bu sebeple bundan sonra Cenvere görüşmelerine katılmamayı düşündüklerini söyledi.
Boris çoçiev, AB, AGİT ve BM Başkanlığında 1,5 yıldır yürütülen Cenevre görüşmelerinde, Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya'nın menfaatıne bir kararın alınmadığını, bundan dolayı da Cenevre görüşmelerinin Abhazya ve Güney Osetya'da istikrarı sağlamadığını ifade etti. çoçiev, Cenevre görüşmelerinin Güney Osetya'ya fayda yerine zarar getirdiğini, eğer Cenevre görüşmelerinin 10. raundundan da bir sonuç alınamazsa Güney Osetya'nın uluslararası seviyede başka formatlar arayacağını belirtti.
Hatırlanacağı gibi, Cenevre görüşmelerinde Kafkasya'nın güvenliği ve mültecilerin durumu ele alınıyor. Medvedev ve Sarkozy arasında varılan ateşkes sonrası başlayan Cenevre görüşmelerine, ABD, AB, AGİT, BM, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya temsilcileri katılıyor. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.