Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Muhammed Çerkes: 'Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti'nin Barış Yoluyla İkiye Ayrılmasını İstiyoruz'
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti "Adıge Hase" Başkanı Muhammed çerkes, Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev'in danışmanı çerkes asıllı Fral Şıbzuhov'un öldürülmesinin, Karaçay-çerkes'de yönetimin olmadığının bir delili olduğunu söyledi.
çerkesov, kendileri için üzücü olanın ise yönetimdeki yetersizliğin, bir cinayetle, çerkes asıllı yüksek bir bürokratın öldürülmesi örneği ile ortaya çıkmış olması olduğunu belirtti.

Muhammed çerkes, "Fral Şıbzuhov'u öldürenler  bu durumu kullanmak istiyorlar ve bir kez daha çerkes sorununa dikkat çekerek,  Karaçay-çerkes'de durumu istikrarsızlaştırmak istiyorlar" dedi
Muhammed çerkes, "Bizim amacımız tek, o da çerkes  Otonom Oblastını tekrar kurmaktır. Biz bir yıl önce karar verdik. Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin barış yoluyla ikiye ayrılmasıdır. Kim Karaçay Otonom Oblastı'nda yaşadıysa orada yaşayacak. Bizler de çerkes Otonom Oblastını, çerkes Cumhuriyeti statüsüne çıkararak tekrar kurmak istiyoruz" dedi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.