Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KÇC’de 21 Mayıs'ta Mitinginde Cinayetler de Tel'in Edilecek

Karaçay-çerkes “Adıge Hase” üyeleri 14 Mayıs'ta acil toplantı düzenleyerek son zamanlarda Cumhuriyette işlenen cinayetleri ele aldı.

Toplantıda, son iki ay içerisinde Karaçay-çerkes’de işlenen iki siyasal cinayetin çerkesleri endişeye sevk ettiği belirtilerek, halktan sağduyulu davranarak provakasyonlara kapılmaması istendi.

Adiğe Hase Başkanı Muhammed çerkes, “Haziran başında çerkes Halk Kongresi düzenleyeceğiz. Sürekli kriminal bir cumhuriyette yaşamak imkansız. Bu Halk Kongresinde çerkes özerkliğinin yeniden kurulması konusunu ele alacağız” dedi.

Muhammed çerkes, Cumhuriyetteki huzursuz ortamı kötüleştirmemek için Aslan Jukov’un cinayetinin çözülmesi talebiyle yapmayı düşündükleri mitingi iptal edeceklerini belirterek, “Şebzuhov’un cinayetinden sonra miting ertelendi. Miting içeriğini büyük bir ihtimalle 21 Mayısta Kafkasya savaşı şehitlerini anma programının içine dahil edeceğiz” dedik.

Bilindiği gibi, “Adıge Hase” gençlik kolu aktivistleri 14 Mayıs tarihinde Aslan Jukov cinayetinin çözülmesi için miting yapmayı planlıyorlardı. 14 Mart 2010'da öldürülen Aslan Jukov 3 çocuk babası bir iş adamı ve ünlü bir sporcu idi.

öte yandan Adalet Kıdemli Danışmanı Vyaçeslav Taranenko yaptığı açıklamada, Jukov’un cinayetini çözmek için mümkün olan her şeyin yapılmakta olduğunu söyledi.

Taranenko’ya göre bu konuyla ilgili miting düzenlenmesi için bir sebep yok ve dosya üzerindeki çalışma Jukov’un özel hayatı, iş faaliyetleri ve sosyal etkinliklerini içerir şekilde 3 koldan sürüyor. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.