Arama

Aslan Jukov için 29 Mayıs'ta Miting Yapılacak

Adige Xase gençlik hareketi temsilcisi Timur Jujuev, geçtiğimiz aylarda öldürülen Aslan Jukov için 29 Mayıs'ta Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nde bir miting düzenleyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet merkez meydanında hükümet binası önünde ‘Adıge Hase’ tarafından düzenlenecek mitingde Aslan Jukov cinayetinin çözülmesi talep edilecek.

Adige Xase gençlik hareketi temsilcisi Timur Jujuev, mitingin saat 11'de başlayacağını belirterek, “Aslan Jukov cinayetininin çözülmesini, faillerin bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. 2 aydan fazla zaman geçti ama dava ile ilgili hiçbir ilerleme yok” dedi.

Jujuev ayrıca çerkes halkının olağanüstü kongresinin de toplanacağını belirtti. Jukov halk kongresinin 5 Haziran'da bir araya geleceğini söyledi.

 ‘Adıge Xase’ başkanı Muhammed çerkesov birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Müsteşarı Fral Şebzuhov’un cinayetinden sonra olağandışı bir toplantı öngördüklerini söylemişti.

çerkesov’a göre bu aşamada halk arasında aydınlatma faaliyetlerinin yapılması gerekiyor. çerkesov ayrıca ‘Adıge Xase’ olarak halkı yasa dışı eylemlerden uzak durmaya çağırdıklarını söyledi.

KçC Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev de 21 Mayıs törenlerinde ‘Cumhuriyette istikrar ve huzurdan hoşlanmayan kişiler var’ demişti.

Ebzeyev konuşmasında, İslam Krımşamhalov, Aslan Jukov, Fral Şebzuhov'un yakın zamanda öldürüldüklerinden bahsederek, “Onlar çok gençtiler. Ben Rusya Soruşturma Komisyonu Başkanına ve Rusya İçişleri Bakanlığına başvurmak zorunda kaldım. Cinayetler çözülmediği gibi şüphecilik ve güvensizlik ortamında söylentiler ayyuka çıkıyor. Bu cinayetlerin ulusal ya da, politik gizli sebebinin olduğunu rivayet ediliyor. Bu cinayetler çözülmeli ve davalarda şeffaf olmalı” dedi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.