Arama

Каraçay- Çerkes'de Aslan Jukov  Mitingi Ertelendi
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti "Adige Xase" aktivistlerinden Aslan Jukov'un öldürülmesi ile ilgili soruşturmanın sonuçsuz bırakılmasını protesto mitingi ertelendi.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti "Adıge Hase" Gençlik Kolları Başkanı Timur Jujuev, çerkessk Belediye Başkanının ricası üzerine 29 Mayıs'ta başkent çerkessk'te yapmayı planladıkları  Aslan Jukov  mitingini 5 Haziran 2010 tarihine ertelediklerini söyledi. çerkesler, 5 Haziran 2010 tarihinde Cumhuriyet merkez meydanında hükümet binası önünde ‘Adıge Hase’ tarafından düzenlenecek mitingde Aslan Jukov cinayetinin çözülmesini talep edecekler. Adige Xase gençlik hareketi temsilcisi Timur Jujuev, mitingin saat 11'de başlayacağını belirterek, “Aslan Jukov cinayetininin çözülmesini, faillerin bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. 2 aydan fazla zaman geçti ama dava ile ilgili hiçbir ilerleme yok” demişti. Jujuev ayrıca çerkes halkının olağanüstü kongresinin de toplanacağını belirtti. Jujuev daha önceki açıklamasında halk kongresinin 5 Haziran'da bir araya geleceğini söylemişti.
Mitingin yapılması planlanan 29 Mayıs gününün Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin başkenti çerkessk'te Slavyan Halklarının Yazılı Kaynaklar ve Kültür Günleri Bayramı olarak kutlanmasından dolayı, çerkessk Belediye Başkanının ricası üzerine, Aslan Jukov mitingi 5 Haziran 2010 tarihine ertelendi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.