Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Karaçay-Çerkes'in Yeni Başbakanı Belli Oldu
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nde uzun süredir gündemi meşgul eden Başbakanlık konusu nihayet çözüldü. Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin çerkes asıllı yeni Başbakanı Muradin Kemov oldu.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev, bugün Parlamentoya Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Başbakan adayı olarak Muradin Kemov'un ismini sundu. Parlamentoda bugün yapılan oylamada 47 milletvekili Muradin Kemov'için evet oyu verirken, 15 milletvekili de hayır oyu verdi. Boris Ebzeev, Karaçay-çerkes'in yeni Başbakanı için profesyonel ve Karaçay-çerkes halkı için çalışacak bir isim ifadelerini kullandı. Karaçay-çerkes'in yeni Başbakanı Muradin Kemov, Başbakanlığa atanmadan önce, mevcut hükümette başbakan birinci yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Uzmanlar, Boris Ebzeev'in çerkes asıllı bir Başbakan atayarak, 5 Haziran 2010 tarihinde olağanüstü çerkes Kongresi yaparak çerkes Otonom Bölgesini ilan etmeyi planlayan "Adıge Xase"den önce hamle yaptığını belirtiyorlar.

Muradin Kemov kimdir?
Muradin Kemov, 15 Kasım 1959 yılında doğdu.1985 yılında Stavropol Ziraat Enstitüsünde Veteriner Fakültesini bitirdi. 2003 yılına kadar Adıge Habl Rayonununda tarım alanında değişik birimlerde çalıştı. 2003 -2007 yılları arasında Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanı Birinci Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008 Ekimi ayından bugüne kadar da Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Birinci Yardımcısı olarak çalıştı. Muhadin Kemov 3 çocuk babasıdır.(KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.