Arama

Boris Ebzeev Çerkeslerin Ayrılma İsteğini Değerlendirdi...
Karaçay çerkes Cumhuriyeti çerkeslerinin ayrı cumhuriyet olma talepleriyle başlayan  tartışmalar devam ediyor. Tartışmalara dün KçC Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev'de katıldı.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti çerkesleri'nin 5 Haziran 2010 tarihinde çerkesk'te olağanüstü halk kongresi yapmaları ve bu kongrede Karaçaylar'dan ayrılarak 1957 yılına kadar süren tarihi çerkes Otonom Bölgesi'nin Cumhuriyet statüsünde yeniden kurulması kararı  almalarının yankıları devam ediyor.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti yönetiminden konuyla ilgili ilk tepki dün geldi.
Gelişmelerle ilgili bir açıklamada bulunan Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev, 5 Haziran 2010 tarihinde yapılan çerkes Halk Kongresi kararlarının, 1994-1995 yıllarında yapılan çerkes kongrelerinde alınan kararları hatırlattığını söyledi. Karaçay-çerkes Cumhurbaşkanı olarak böyle sınırları değiştiren bir karara pozitif yaklaşmasının mümkün olmadığını söyleyen Ebzeev, “Ben sadece buna değil, Federasyon içerisindeki sınır değişikliklerine de karşıyım. 1990'lı yıllarda Karaçay-çerkes'de refrandum yapıldı ve bu referandumda halkın çoğunluğu Karaçay-çerkes Cumhuriyeti içinde birlikte yaşama kararı verdi. Karaçay-çerkes Cumhuriyeti 19 yıldır Rusya Federasyonu içinde yaşıyor. Ayrılık durumunda bir çok sorun ortaya çıkacak. Bundan dolayı biz Karaçay-çerkes'in birlik ve bütünlüğünün bozulmamasından yanayız" dedi. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.