Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Karaçay-Çerkes Cumhurbaşkanı Yeni Hükümeti Onadı
Karaçay-çerkes Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev, 3 Haziran'da Başbakanlığa atanan Muradin Kemov'un Başbakanlığında yeni kurulan hükümeti Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Anayasasının 92. Maddesine dayanarak onayladı.
Karaçay-çerkes Cumhurbaşkanı basın merkezinden yapılan açıklamada, çerkes asıllı Muradin Kemov Başbakanlığında kurulan hükümetin bir önceki hükümetin devamı niteliğinde olup, bir kaç değişiklik dışında önemli bir değişikliğin olmadığı bildirildi.
Başbakan Muradin Kemov'un Başbakan Birinci Yardımcılığına Karaçay asıllı Malakaraçay Rayonu Valisi Umar Uzdenov getirildi. Diğer yardımcıları ise eski hükümette de bu görevleri yürüten Rus asılı  Başbakan Birinci Yardımcısı ve aynı zamanda Karaçay-çerkes Cumhuriyeti Moskova Daimi Temsilcisi Sergey Smorodin, Nogay asıllı  Canibek Suyunov ve Abaza asılı Murat Hartsızov görevlerini korudu.
Bakanlıklarda ise Tarım ve Köyişleri Bakanı değişti. Yeni Tarım ve Köyişleri Bakanı Ahmat Semenov oldu. Bunun yanı sıra Karaçay-çerkes Milletlerarası İlişkiler, Komünikasyon ve Basın Yayın Devlet Komitesi Başkanlığına da yeni bir isim olan Nasiphan Suyunova getirildi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.