Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KÇC Parlamentosu'ndan Toprak Bütünlüğü Bildirisi

Geçtiğimiz çarşamba günü toplanan Karaçay-çerkes Parlamentosu, ‘Karaçay-çerkes Cumhuriyetindeki sosyo-politik durumu ele aldı.

Görüşme sonrasında yayınlanan bildiride, çerkeslerin cumhuriyetten ayrılma yönünde aldıkları karar eleştirildi. Karaçay-çerkes Parlamentosu bildirisinin giriş bölümünde, 1992 yılında yapılan ulusal referandumda Cumhuriyet vatandaşlarının ‘Birleşik ve bölünmez Karaçay-çerkesya’nın varlığından yana irade ortaya koyduğu' vurgulandı. Bildiride, 1999 yılındaki politik çatışmalar esnasında ‘ulusların bilgelerinin durumun üstesinden gelinmesine yardımcı olduğu’ belirtilerek, “Parlamentomuz, Karaçay-çerkesya’nın toprak bütünlüğü, politik istikrarı, dinamizmi ve sosyo-ekonomik gelişmesine darbe vuracak tehlikeli girişimleri kınıyor; Cumhuriyetin bölünmesi için yasal zeminin olmadığını ifade ediyor” denildi. Bildiride, ayrıca “Karaçay-çerkes, Rusya Federasyonu’nun bölünmez bir parçasıdır” ve “Rusya'nın Güneyinde Federasyon’un en sağlam ileri karakoludur” nitelendirmelerinde bulunuldu.

Bilindiği gibi, 5 Haziran  tarihinde çerkessk’te çerkes Halk Meclisi 2. Olağanüstü Toplantısı düzenlenmiş, eski çerkes Otonom Bölgesi toprakları üzerinde RF’nun federe bir üyesi olarak çerkes Cumhuriyeti'nin kurulması istenmişti. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.