Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

KÇC'de Tatar Bakandan Beklentiler Büyük
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin yeni İçişleri Bakanı Jaduat Ahmethanov çözüm bekleyen önemli problemlerle yüzyüze.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin içişleri bakanları şimdiye dek Moskova tarafından atanır ve genellikle de Rus asıllı olurdu. Buna gerekçe olarak da hep Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin etnik yapısının karışıklığı dolayısıyla İçişleri bakanlığı gibi önemli bir bakanlıkta tarafsız bir ismin bulunması gerektiği gösterilirdi.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanlığına en son olarak Tataristan'ın başkenti Kazan Emniyet Müdürlüğünün değişik kademelerinde çalışmış Polis Albay Jaudat Ahmethanov getirildi.
İçişleri Bakanlığından Karaçay-çerkes Cumhuriyeti sakinlerinin beklentisi ise oldukça büyük. özellikle de son dönemlerde Karaçay-çerkes Cumhuriyeti hep önemli siyasi cinayetler ile ön plana çıktı. Geçtiğimiz aylarda Karaçay-çerkes Cumhuriyeti "Adıge Xase" nin genç liderlerinden çerkes asıllı Aslan Jukov öldürüldü. Bu ölüm sonrası Karaçay-çerkes Cumhuriyeti yöneticilerinin en kısa zamanda soruşturmanın sonuçlandırılacağı ve olayın faillerinin adalet önüne çıkarılacağına dair sözlerine rağmen bu konuda hiçbir mesafe alınamadı.
Yine aynı şekilde Karaçay-çerkes Cumhurbaşkanı Boris Ebzeev'in çerkes asıllı danışmanı Fral Şıbzuhov çerkessk'te şehir ortasında öldürüldü ve cinayet hala aydınlatılamadı.
Bu cinayetler sonrası Karaçay-çerkes "Adıge Hase"si protesto gösterileri düzenledi.
Karaçay-çerkes Cumhuriyeti'nin yeni İçişleri Bakanı Jaudat Ahmethanov da görevine başlar başlamaz düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet'te kadro reformuna gideceğini, liyakata göre görevlendirmede bulunacağını belirterek, asayişi sağlamak için sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yapacağını kaydetti.
Ahmethanov'un yürürlüğe koyacağı uygulamalar merakla bekleniyor. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.