Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Güney Osetya: 'Gürcistan Güç Kullanmayacağına Dair Taahhütde Bulunsun'
Güney Osetya Cumhuriyeti, Gürcistan'ın anlaşmazlık konularının çözümünde  güç kullanmayacağına dair bir belge imzalaması konusunda ısrar ediyor.
Cenevre görüşmelerinin Eşbaşkanları ile Tskhinvali'de biraraya gelen Güney Osetya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın özel Temsilcisi ve aynı zamanda Cenevre görüşmelerinde Güney Osetya delegasyonu Başkanı olan Boris çoçayev, Gürcistan'ın sorunların çözümünde bundan sonra Güney Osetya'ya karşı güç kullanmayacağına dair bir belgeyi imzalamasının çok önemli olduğunu söyledi.
Boris çoçayev, "Bizim için iki konu çok önemli: güvenlik ve mültecilerin probleminin çözülmesi. Ancak şimdiye dek bu konularda somut hiçbir öneri getirilmedi" dedi.
Boris çoçayev bundan önce yapılan 12. Cenevre görüşmelerinde Abhazya ve Güney Osetya delegelerinin ortaklaşa özel bir açıklamalarının olduğunu hatırlatarak, bu görüşmelerin ilerisi için hiç bir ümit vermediğini, bu zamana kadar 12 kez yapılan Cenevre görüşmelerinde somut hiçbir gelişmenin sağlanamadığını söyledi.
Cenevre görüşmeleri eşbaşkanlarının düşüncelerini merak ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı'nın özel Temsilcisi ve Cenevre görüşmelerinde Güney Osetya delegasyonu Başkanı Boris çoçayev, ABD Dışişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Filipp Gordon'un daha önce, ABD'nin, Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya'ya karşı güç kullanmayacağına dair bir hukuki belgeyi imzalamasını zorunlu olarak görmediğini açıkladığını hatırlatarak, “Halbuki bu bizim için çok önemli bir husus. Saldırgan taraf olan Gürcistan'ın, bundan sonra Güney Osetya ve Abhazya cumhuriyetlerine karşı güç kullanmayacağına dair bir belgeyi imzalaması bizim için olmazsa olmaz bir durum teşkil etmektedir” dedi.
Bu gelişmelerin ardından, bundan sonra yapılması planlanan 13. Cenevre görüşmelerinin tarihinin ertelenebileceği bildirildi. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.