Arama

Güney Osetya Ordusunu Küçültmeyecek

Güney Osetya Savunma Bakanı Valeriy Yahnovets, Güney Osetya ordusunda azaltma yapılmasını uygun bulmadıklarını söyledi.

Güney Osetya Savunma Bakanı Valeriy Yahnovets, Savunma Bakanlığı kurmayları ile yaptığı görüşmede, ordunun devletin dayanağı olduğunu belirtti. Yahnovets, bundan sonra ordu mevcudunun azaltılmasının halkın itirazına neden olabileceğini söyledi. Savunma Bakanı Güney Osetya-Rusya Federasyonu Sınır Koruma Kuvvetleri'nin yeterli olmadığını, milli kuvvetlere mutlaka ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ordunun tam donanımlı, eğitimli, yüksek maaşlı ve iyi düzeyde olması gerektiğini söyleyen Yahnovets, “Güney Osetya ordusunun durumunu inceledim ve onun en önemli servetinin insanları olduğunu anladım. Evet, en önemlisi insan faktörü ve ruh. Ben burada ikisini de gördüm. Gri kalanın çözülmesi kolaydır. Yeter ki çalışma isteği olsun, neticede her şey güzel olur. Savunma Bakanlığı meseleleri hızlı ve verimli çözmelidir” dedi.

Valeriy Yahnovets’in Güzey Osetya Savunma Bakanlığına atanması Cumhurbaşkanı tarafından 27 Temmuzda imzalanmıştı. Valeriy Yahnovets daha önce Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Hava İndirme Birliği İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulunuyordu.

Güney Osetya ordusundaki reformlarla ilgili haber yapan Kavkazskiy Uzel, Güney Osetya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni yapılanmayla askeri kuvvetlerin savaş hazırlığı ve kabiliyetinin arttırılmasının hedeflediğinin bildirildiğini yazdı. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.