Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Güney Osetya Yönetiminden Ortega'ya Davet
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon'un Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'yi ülkeye çağırmasının ardından, Güney Osetya yönetimi de Nikaragua lideri Daniel Ortega'yı Osetya'ya davet etti.

Kolombiya Devlet Başkanı Calderon'un Mihail Saakaşvili'yi 7 Ağustos'ta yaplan göreve başlama töreni için Kolombiya'ya çağırmasının ardından, Güney Osetya yönetimi de Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega'yı Osetya'nın bağımsızlığının 20. yılındaki kutlama törenlerine katılmaya davet etti.

Güney Osetya lideri Eduard Kokoity benzer şekilde Venezuela Devlet Başkanı Huga Chavez'i de Tshinvali'ye çağırdıklarını belirtirken, Chavez parlamento seçimlerini gerekçe göstererek kutlamalara katılamayacağını, ancak başka bir vakitte ülkeyi ziyaret edeceğini bildirdi.

Osetya'nın bu hamlesi, Gürcistan lideri Mihail Saakaşvili'nin kendisi gibi ABD'ye yakınlığı ile bilinen Kolombiya devlet başkanının davetini kabul ederek Kolombiya'ya gitmeye hazırlanmasına bir misilleme olduğu yorumları yapıldı.

Nikaragua Güney Osetya'yı ilk tanıyanlardan
İki sene önce Güney Osetya ve Abhazya ile Gürcistan arasında çıkan ve Rusya'nın müdahalesiyle sona eren savaşın ardından, Nikaragua Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıyan ilk ülkelerden birisi olmuştu. O dönem Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırmasını kınayan Ortega, Rusya'nın müdahalesinin arkasında durmuştu.(SOL)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.