Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Karaçay Çerkes Devlet Başkanı: 'Doğru seçenek 'Tek Devlet, Tek Devlet Başkanı'dır.'

Rusya yanlısı çeçen yönetiminin Başkanı Ramzan Kadirov'un herkesi şaşırtan “Rusya Federasyonu'nu oluşturan Cumhuriyetlerde devlet başkanlığı sıfatının kaldırılması”nı öneren teklifi tartışılmaya başlandı.

Kremlin'e bağlılığını kanıtlamak için her fırsatı kullanan Ramzan Kadirov bu defa da federe cumhuriyetlerin yöneticilerine “devletbaşkanı” denmemesi gerektiğini, Rusya Federasyonu'nun “tek devlet” olduğunu, tek devletin de “tek devlet başkanı” olacağını söyledi.

Regnum'un, Karaçay çerkes Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'na dayandırdığı haberine göre, KçC Devlet Başkanı Boris Ebzeev de, çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un önerdiği “Rusya Federasyonu tek ülkedir, tek ülkenin de bir tane devlet başkan olur. Federe cumhuriyetlerin presidenti (devlet başkanı) olması gereksiz. Bundan böyle Rusya Federasyonu'nu oluşturan cumhuriyetlerin baş yöneticilerine “devlet başkanı” denilmemesi gerekir” teklifini desteklediğini açıkladı.

Ebzeev, bu teklifin desteğe tartışmasız layık olduğunu söyledi. Boris Ebzeev, “Rusya Federasyonu federe cumhuriyetlerinin yöneticilerine yeni sıfat verilmesi mümkün ve gereklidir” diyerek şöyle devam etti:

“1993 senesini iyi hatırlıyorum. O zaman Anayasa toplantısına katılmıştım. O zaman bizler, federal de olsa tek devlet olduğumuzu savunmuştuk. Presidentin Rusça anlamı önde oturan demek olup, şimdi Rusya’da anlam değişmesi oldu. Pensip belli: “tek devlet, tek devlet başkanı”. İlaveten RF Anayasası'na göre devlet başkanı, herhangi bir federe birimin devlet başkanı olmayıp, Rusya Federasyonu'nun devlet başkanıdır.” (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.