Arama

EKPP Raporu: Kuzey Kafkasya'da Tutukluların Durumunda İyileşme Var
Avrupa Birliği İşkenceyi önleme Komitesi Delegasyonu'nun Kuzey Kafkasya'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sona erdi.
 27 Mart'dan 3 Nsan'a kadar Kuzey Kafkasya'da tutukluların bulunduğu cezaevlerinde incelemelerde bulunan Avrupa İşkenceyi önleme Komitesi Başkanı Mario Palme, Komite Sekreteri Trever Simens, Komite uzmanlarından Erik Skanidze, İnguşetya ve Kabardey- Balkar'daki tutuklular ve onların avukatlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
Kavkaz Uzel'in bildirdiğine göre, Avrupa İşkenceyi önleme Komitesi delegasyonunun Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Güney Rusya Temsilcisi Grigor Rapotoy ile yaptıkları görüşmede, Kuzey Kafkasya'da tutukluların şartlarının iyileştirildiğini gördüklerini, bu durumun da kendilerini memnun ettiğini açıkladılar.
 
Hatırlanacağı üzere, Avrupa İşkenceyi önleme Komitesi, Kabrdey- Balkar Cumhuriyetini 27 Martta ziyaret etmişti. Ziyarette gazecilere açıklamalarda bulunan Başkan Mario Palme, EKPP olarak Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkedeki cezaevlerinde incelemelerde bulunduklarını, daha önce çeçenistan ve İnguşetya'yı sık sık ziyaret ettiklerini ancak Kabardey- Balkar cumhuriyetine ilk kez geldiklerini belirtmişti. (KAFKASEVİ)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.