Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Güney Osetya’da Seçimler İkinci Tura Kalacak
Güney Osetya, 2008’de yaşanan Rusya-Gürcistan savaşının ardından ilk kez seçimlere gitti. Sandık başı anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı için yarışan 11 adaydan hiçbiri yüzde 50 çoğunluğu elde ederek Cumhurbaşkanı seçilemeyecek. 
Merkez Seçim Kurulu’nun da benzer sonuçları açıklaması durumunda, anayasaya göre seçimler iki hafta sonra yapılacak ikinci tura kaldı. Favori aday Olağanüstü Hal eski Bakanı Anatoli Bibilov yüzde 50’lik sınırın biraz altında kalarak yüzde 48,1 oy aldı. Bibilov’u yakından takip eden Milli Eğitim Eski Bakanı Alla Djioyeva ise yüzde 30,7 destek buldu. Diğer adaylar ise yüzde 10’un altında kaldı.

Seçimleri hukuk dışı olarak tanımlayan Gürcistan, Rusya’nın Avrupa Birliği’nin aracılığında imzalanan ateşkes anlaşmasına aykırı olarak topraklarını işgal ettiğini açıkladı. Güney Osetya’da iki dönem Cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren Eduard Kokoyti, anayasal olarak üçüncü dönem seçimlere katılamıyor.

BİBİLOV’UN ŞANSI YüKSEK

Moskova adaylar arasında öne çıkan Olağanüstü Hal Bakanı Anatoli Bibilov’u destekliyor. Gürcistan’la yaşanan savaşın ardından Rusya’dan gelen yardımlarda yolsuzluk yapılmayacağı sözü veren Bibilov, Rusya ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını vaat ediyor.

Eşi ve çocukları ile birlikte oy kullandıktan sonra basının sorularını yanıtlayan Bibilov, Güney Osetya ve çocuklar için ana gündemlerinin iyi ve mutlu bir gelecek inşa etmek olduğunu söyledi.

Eski Eğitim Bakanı Alla Djioyeva da bölgenin bağımsızlığını, Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesini savunuyor. İkinci sırada yer alan adaylardan Djioyeva’nın da hedefleri arasında yolsuzlukla mücadele var.

Eski Cumhurbaşkanı Kokoytı seçimleri demokrasinin güçlenmesi adına önemli bir test niteliğinde olduğunu kaydederken, yoğun kar yağışına rağmen halkın sandıklara ilgisinin büyük olduğu belirtiliyor. Katılımın yüzde 64’leri bulduğu ifade ediliyor.

Sandığa giden Güney Osetya’lılar Rusca’nın resmi dil olması ile ilgili düzenlenen referandum için de oy kullandı. (CİHAN)

Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.