Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Tkhakuşinov İkinci kez Adıgey Cumhuriyeti Devlet Başkanlığına seçildi

Adigey Cumhuriyeti Millet Meclisi Adıge Hase’nin 19. Bileşiminde, Adıgey Lideri Aslan Tkhakuşinov ikinci kez devlet başkanlığı görevine seçildi. Gizli oylamaya katılan Adige Hase üyesi 48 milletvekilinden 45’inin oyunu alan Tkhakuşinov Adıgey Cumhuriyeti Devlet Başkanı (Glava) seçildi. Diğer üç milletvekilinden ikisi “hayır” oyu kullanırken, bir oy pusulası ise geçersiz sayıldı.  

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Güney Federal Bölgesi’ndeki tam yetkili temsilcisi Vladimir Ustinov, milletvekillerine güvenlerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: “Sizler sadece Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in kararını desteklemediniz; aynı zamanda iktidarın yasama ve yürütme kolları arasındaki yapıcı işbirliğini bütün vatandaşların çıkarlarını gözeterek sürdürmek ve arttırmak istediğinizi de gösterdiniz.”

Vladimir Ustinov ayrıca, Aslan Tkhakuşinov’un tecrübesinin ve mesleki vasıflarının, Adıgey’in sosyo-ekonomik açıdan daha da gelişmesine ve “Rusya’nın mamur bir bölgesi” haline gelmesine çok yardım edeceğinden emin olduğunu ifade etti.

Seçim sonrası milletvekillerine hitab eden Tkhakuşinov’da, isminin Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dmitriy Anatolyeviç Medvedev tarafından Adıgey Millet Meclisi Adıge Hase’ye aday olarak sunulmasının kendisi için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu ifade ederek, “Rusya Devlet Başkanı’nın bana olan güvenini; cumhuriyet için verdiğimiz ortak emeğin takdiri ve Adıgey’in gelişim rotasının desteklenmesi olarak yorumluyorum. Geçtiğimiz beş yılda cumhuriyetteki ekonomik durumu büyük ölçüde iyileştirmeyi ve yeni bir sosyo-ekonomik gelişim seviyesine çıkmayı başardık. Bana güvendiğiniz için teşekkür ederim. Eminim ki, güçlerimizi birleştirerek, en cesurca planlarımızın hepsini hayata geçirebiliriz!” dedi.

Tkhakuşinov’un, yeni dönem Adıgey Devlet Başkanlığı görevi yeni yılın Ocak ayında başlayacak. (KAFKASEVİ)


Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.