Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/kafkasevi/public_html/system/database/DB.php on line 83
Kafkasevi.com
Arama

Çerkes Kongresi Suriye Adigelerinin Transferini İstedi.

Adıgey “çerkes Kongresi” Başkanı Murat Berzeg, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'e çağrıda bulunarak, çatışmaların ortasında kalan Suriye çerkeslerinin Anavatana transferi için harekete geçmeilmesini istedi.

Murat Berzeg'in Medvedev'e yazdığı mektup şöyle:


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı

D. A. Medvedev’e

Sayın Başkan

Bölgesel Adıge Toplum Hareketi “çerkes Kongresi”, sizi Suriye’deki çerkes diasporası çevresinde oluşan duruma derhal müdahale etmeye çağırıyor. Son aylarda Suriye’deki iç anlaşmazlık, taraflar arasında silahlı çatışmaya dönüştü. Soydaşlarımızın hayatı büyük bir tehlike altında.

169 No’lu Uluslararası İş Organizasyonu Sözleşmesi’nin 1. maddesinin (b) bendine ve “Rusya Federasyonu’nun yurt dışındaki soydaşlara ilişkin devlet politikası” konulu 24.05.1999 tarihli 99-F3 No’lu Federal Yasa’ya göre, Rusya Federasyonu yönetiminin Suriye’deki duruma müdahale etmesi, soydaşlarımızın güvenliğini sağlaması ve tahliyeleri için hazırlıklara başlaması gerekiyor.

Rusya’nın ortaya çıkan bu duruma çabuk ve etkili bir tepki göstereceğini ve söz konusu problemi, daha önce Yakın Doğu’da Lübnan, Mısır ve Libya’daki soydaşlarımızı kurtardığı hızla çözeceğini umuyoruz.

29.12.2011

M. P. Berzegov

Bölgesel Adıge Toplum Hareketi

çerkes Kongresi” Başkanı



Yorumlar
Henüz yorum eklenmemiş. Yorum eklemek için tıklayın.